Τρούφες Borbone Εσπρέσο: Μια Μπουκιά Καφέ από τον Παράδεισο


Μία ακόμα ιδέα που συνδυάζει τον καφέ με μια γλυκιά απόλαυση, εστιάζοντας στη βαθιά γεύση και τα αρώματά του.

Συστατικά

  • Για τις Τρούφες Εσπρέσο:
    • 200 γρ. πτι-μπερ ή άλλα τραγανά μπισκότα (θρυμματισμένα)
    • 150 γρ. κρέμα τυριού, μαλακωμένη (σε θερμοκρασία δωματίου)
    • 100 γρ. λιωμένη μαύρη σοκολάτα, κρυωμένη
    • 2 κουταλιές δυνατό εσπρέσο Caffe Borbone (συνιστούμε τον Caffe Borbone Blu)
    • 1-2 κουταλάκια λικέρ καφέ (προαιρετικά)
    • Σκόνη κακάο ή τριμμένη σοκολάτα για πασπάλισμα
  • Για την Επικάλυψη (Προαιρετικά):
    • 200 γρ. λιωμένη μαύρη σοκολάτα

Οδηγίες

  1. Ετοιμάστε τη Γέμιση: Θρυμματίστε καλά τα μπισκότα. Σε ένα μπολ, αναμείξτε κρέμα τυριού, λιωμένη σοκολάτα, εσπρέσο και λικέρ (αν χρησιμοποιείτε). Ανακατέψτε μέχρι να δημιουργηθεί μια ομοιογενής πάστα. Βάλτε το μείγμα στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί για περίπου μία ώρα.
  2. Φτιάξτε Τρούφες: Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι ή μικρό scoop παγωτού, βγάλτε ίσες μερίδες της γέμισης και πλάστε με τα χέρια σας σε μπάλες. Εάν είναι πολύ μαλακό το μείγμα, ξαναβάλτε το στο ψυγείο για λίγο. Καλύψτε με το κακάο ή την τριμμένη σοκολάτα.
  3. Σερβίρισμα Απλά: Απολαύστε τις τρούφες αμέσως με ένα φλιτζάνι καφέ ή αφήστε τις στο ψυγείο να σφίξουν λίγο ακόμη.
  4. Επικαλύψτε με Σοκολάτα (Προαιρετικά): Λιώστε την επιπλέον σοκολάτα για επικάλυψη. Βουτήξτε κάθε τρούφα στη σοκολάτα και τοποθετήστε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Τοποθετήστε στο ψυγείο για να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα πριν σερβίρετε.

Συμβουλές

  • Πτι-μπερ: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διάφορους τύπους μπισκότων, για διαφορετικές παραλλαγές στις γεύσεις. Τα μπισκότα με καραμέλα, σοκολάτα ή ξηρούς καρπούς ταιριάζουν πολύ ωραία με τον καφέ.
  • Σερβίρισμα: Αυτές οι τρούφες είναι εξαιρετικές για να συνοδεύσετε το απόγευμα τον καφέ σας, ή ως γλυκό κέρασμα σε πάρτι. Αποθηκεύονται σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο.

Παραλλαγές

  • Μοναδικά Αρώματα: Προσθέστε μια πρέζα κανέλα, μπαχάρι ή τσίλι στη γέμιση για ένα πιο πικάντικο προφίλ.
  • Τροπική Έκδοση: Ενσωματώστε τριμμένη καρύδα στη γέμιση και την επικάλυψη για εξωτική γεύση.

Διπλός Καφές: Προσθέστε λιωμένη σοκολάτα με άρωμα καφέ στη γέμιση για να ενισχύσετε ακόμα περισσότερο τη γεύση του εσπρέσο.