Καφές Robusta: Ο λιγότερο δημοφιλής καφές


Robusta, αυτός ο άγνωστος.

Στον πλούσιο κόσμο του καφέ, οι ποικιλίες Arabica και Robusta κυριαρχούν στην αγορά, με την Arabica να απολαμβάνει μια σχεδόν παγκόσμια δημοτικότητα.

Παρ’ όλα αυτά, η ποικιλία Robusta, που συχνά υποτιμάται, κρύβει μοναδικά χαρακτηριστικά και μια δυναμική που αξίζει περισσότερη αναγνώριση. Η Robusta, φτιάχνει καφέ με έναν έντονα χαρακτηριστικό και πιο πικρό γευστικό προφίλ, ωστόσο αποτελεί την τέλεια επιλογή για όσους αναζητούν μια πιο ουσιώδη και δυναμική εμπειρία καφέ.

Coffea Canephora.

Η Robusta προέρχεται από το coffea canephora, ένα φυτό που είναι πιο ανθεκτικό σε παθογόνα και αλλεργιογόνα συγκριτικά με το coffea arabica, κάτι που επιτρέπει στην Robusta να καλλιεργείται ευρέως σε περιβάλλοντα όπου η Arabica δεν μπορεί να ευδοκιμήσει.

Αυτό την κάνει ιδιαίτερα σημαντική για τις τοπικές οικονομίες που εξαρτώνται από την καφεκαλλιέργεια.

Coffea Arabica.

Σε αντίθεση με την Arabica, η Robusta περιέχει σχεδόν τη διπλάσια καφεΐνη, πράγμα που την καθιστά ιδανική για έναν πρωινό καφέ που σκοπό έχει την άμεση αφύπνιση και ενεργοποίηση.

Επιπλέον, οι κόκκοι Robusta έχουν ένα χονδρή, σχεδόν ξηρή υφή, που συντελεί στην παραγωγή ενός καφέ με πιο έντονη κρέμα και γευστικό βάθος, χαρακτηριστικό που εκτιμάται ιδιαίτερα στις εκδόσεις espresso.

Caffe Borbone.

Ο Caffe Borbone, γνωστός για την υψηλή ποιότητα και τον πλούτο των προϊόντων της, προσφέρει μια ποικιλία που συνδυάζει τα καλύτερα από τους δύο κόσμους.

Για παράδειγμα, ο Borbone Caffe Blu, διαθέσιμος σε κάψουλες συμβατές με το σύστημα nespresso, προσφέρει μια ισορροπημένη γεύση μεταξύ Arabica και Robusta, ενώ τα ESE Pods του Borbone Caffe Oro παρέχουν μια απαλή, 100% Arabica εμπειρία.

Αυτές οι επιλογές αποτελούν τη γέφυρα μεταξύ της διευρυμένης γεύσης της Robusta και της λεπτής, αρωματικής παλέτας της Arabica.

Μπορεί η Robusta να μην έχει την ίδια φήμη με την Arabica, αλλά οι καταναλωτές αρχίζουν να εκτιμούν την ξεχωριστή γεύση της και τα οφέλη της.

Σε έναν κόσμο όπου η αναζήτηση για αυθεντικότητα και δύναμη στον καφέ κερδίζει έδαφος, η Robusta στέκει ως ένας ισχυρός παίκτης, έτοιμη να αποκτήσει το προβάδισμα που της αξίζει. 

Η Robusta ίσως απαιτεί ένα βήμα έξω από τη συνήθη άνεση μας στον καφέ, αλλά η ανταμοιβή είναι μια πλούσια, γεμάτη και συναρπαστική εμπειρία που αναδεικνύει την ουσία του καφέ.

Ο Caffe Borbone, με την παράδοση της Νάπολης και την καινοτομία των προϊόντων της, φέρνει την Robusta στο προσκήνιο, προσφέροντας απολαυστικές στιγμές σε κάθε λάτρη του καφέ.