Φτιάξτε Εύκολα μια Πεντανόστιμη Μους Εσπρέσο με 3 Υλικά


Εισαγωγή

Αυτή η πανεύκολη συνταγή με εσπρέσο είναι ιδανική για όταν θέλουμε ένα γρήγορο και εντυπωσιακό επιδόρπιο! Με μόνο τρία υλικά, ετοιμάζουμε μια δροσερή μους εσπρέσο, ιδανική για να σας τονώσει και να ικανοποιήσει όσους αγαπούν τη γεύση του καφέ στα γλυκά.

Συστατικά

  • Αλεσμένος καφές Caffe Borbone (επιλέξτε ένα χαρμάνι με νότες καραμέλας ή σοκολάτας)
  • Φιλτραρισμένο νερό
  • Μηχανή εσπρέσο ή Moka pot
  • Ζαχαρούχο Συμπυκνωμένο Γάλα
  • Κρέμα Γάλακτος (παγωμένη)

Οδηγίες

  1. Ετοιμάστε τον Εσπρέσο: Φτιάξτε έναν δυνατό εσπρέσο Caffe Borbone. Αφήστε τον να κρυώσει τελείως.
  2. Χτυπήστε τη Κρέμα: Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος μέχρι να σχηματιστούν μαλακές κορυφές (να “στέκεται” αλλά να μην είναι πολύ σφιχτή).
  3. Ανακατέψτε: Σε ένα μπολ, ανακατέψτε απαλά το ζαχαρούχο γάλα και τον κρύο εσπρέσο. Προσθέστε το μείγμα του καφέ στην χτυπημένη κρέμα και ανακατέψτε απαλά με μια σπάτουλα μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να αποκτήσει ομοιογενές χρώμα η μους.
  4. Σερβίρισμα: Μοιράστε τη μους σε μπολάκια ή ποτήρια. Για ακόμα πιο εντυπωσιακό σερβίρισμα, χρησιμοποιήστε σακούλα ζαχαροπλαστικής. Γαρνίρετε προαιρετικά με τριμμένη σοκολάτα ή κόκκους καφέ. Τοποθετήστε στο ψυγείο για τουλάχιστον μια ώρα, ή μέχρι το σερβίρισμα.

Συμβουλές:

  • Για πιο πλούσια γεύση, προσθέστε μερικές σταγόνες εκχύλισμα βανίλιας.
  • Φτιάξτε τη μους σε διάφανα ποτήρια ή μπολ για να φαίνονται τα στρώματα.
  • Χρησιμοποιήστε ποιοτικά σκεύη και υλικά για το καλύτερο αποτέλεσμα.