Μια σύντομη ιστορία των διαφημίσεων του καφέ.


Μια σύντομη ιστορία των διαφημίσεων του καφέ.

Ο καφές είναι ένα από τα πιο δημοφιλή ροφήματα στον κόσμο και διαφημίζεται εδώ και αιώνες. Οι πρώτες διαφημίσεις καφέ εμφανίστηκαν στην Ευρώπη τον 17ο αιώνα και ήταν κυρίως ενημερωτικού χαρακτήρα.

Διαφήμιζαν τον καφέ ως ένα εξωτικό νέο ποτό με πολλές ευεργετικές ιδιότητες.

18ος αιώνας.

Τον 18ο αιώνα, οι διαφημίσεις καφέ άρχισαν να γίνονται πιο δημιουργικές. Οι διαφημιστές χρησιμοποίησαν χιούμορ και εικόνες για να προωθήσουν τον καφέ ως ένα ποτό που ήταν απολαυστικό, αλλά και κομψό, εκλεπτυσμένο.

19ος αιώνας.

Τον 19ο αιώνα, η διαφήμιση καφέ έγινε ακόμη πιο επιθετική. Οι διαφημιστές χρησιμοποίησαν διάσημους ανθρώπους αλλά και ψευδοεπιστημονικούς ισχυρισμούς για να προωθήσουν τον καφέ ως ένα θαυματουργό ποτό που μπορούσε να κάνει τα πάντα, από την αύξηση της ενέργειας έως τη θεραπεία ασθενειών.

20ος αιώνας.

Τον 20ο αιώνα, η διαφήμιση καφέ έγινε ακόμη πιο σοφιστικέ. Οι διαφημιστές άρχισαν να χρησιμοποιούν την ψυχολογία για να συνδέσουν τον καφέ με θετικά συναισθήματα, όπως την ευτυχία, τη φιλία και την επιτυχία.

Οι πιο εμβληματικές διαφημίσεις καφέ.

Εδώ είναι μερικές από τις πιο εμβληματικές διαφημίσεις καφέ όλων των εποχών:

  • “Wake up and smell the coffee!” (Maxwell House, 1971): Αυτή η διαφήμιση έκανε διάσημη την ατάκα “Ξύπνα και μύρισε τον καφέ!” και έγινε συνώνυμη με τον καφέ Maxwell House.
  • “The Folgers Coffee Man” (Folgers, 1986): Αυτός ο χαρακτήρας έγινε ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα πρόσωπα στην τηλεόραση και βοήθησε να κάνει τον καφέ Folgers μια από τις πιο δημοφιλείς μάρκες καφέ.
  • “Taste the feeling” (Coca-Cola, 2006): Αυτή η διαφήμιση έγινε διάσημη για τη συγκινητική της ιστορία και τη μουσική της υπόκρουση. Συνέδεσε τον καφέ Coca-Cola με θετικά συναισθήματα, όπως την αγάπη, τη φιλία και τη χαρά.

Διαφήμιση καφέ σήμερα

Σήμερα, η διαφήμιση καφέ είναι πιο πολυδιάστατη από ποτέ. Οι διαφημιστές χρησιμοποιούν όλα τα μέσα που έχουν στη διάθεσή τους, από τις τηλεοπτικές διαφημίσεις έως τα social media, για να προωθήσουν τα προϊόντα τους.

Οι διαφημίσεις καφέ συχνά επικεντρώνονται στην ποιότητα του καφέ, τη γεύση του και τα οφέλη του για την υγεία.

Οι διαφημιστές σήμερα.

Οι διαφημιστές χρησιμοποιούν επίσης εικόνες και συναισθήματα για να συνδέσουν τον καφέ με θετικά συναισθήματα, όπως την ευτυχία, τη χαλάρωση και την παραγωγικότητα. Στον καφέ Borbone δεν κάνουμε υπερβολή στις διαφημίσεις μας.

Καφές Borbone.

Αφήνουμε τους ικανοποιημένους πελάτες μας να μιλήσουν, επειδή οι κάψουλες καφέ Borbone Caffe Oro και Borbone Caffe Blu είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους αναζητούν έναν απολαυστικό καφέ.

Οι κάψουλες και οι ταμπλέτες Oro είναι φτιαγμένες από 100% Arabica και έχουν ήπια γεύση, για εκλεπτυσμένες γεύσεις, κάθε στιγμή της ημέρας.

%d