Απολαύστε ένα κέικ βανίλιας ή κίτρινο κέικ, εμπλουτισμένο με ένα μοναδικό σιρόπι εσπρέσο Caffe Borbone. Ιδανικό για ένα απογευματινό διάλειμμα ή μια γλυκιά απόλαυση μετά το φαγητό.
Συστατικά
- Για το Σιρόπι Εσπρέσο:
- 1/2 φλιτζάνι δυνατός εσπρέσο Caffe Borbone (συστήνουμε τον ισορροπημένο Caffe Borbone Oro)
- 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη ή μέλι
- 1 κουταλιά της σούπας λικέρ καφέ (προαιρετικά)
- Για το Κέικ:
- Αγαπημένη σας συνταγή για απλό κέικ (βανίλιας ή κίτρινο κέικ)
- Άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα (προαιρετικά)
Οδηγίες
- Ετοιμάστε το Σιρόπι Εσπρέσο: Παρασκευάστε τον Caffe Borbone εσπρέσο και αφήστε τον να κρυώσει λίγο. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά, ανακατέψτε τον εσπρέσο με τη ζάχαρη (ή το μέλι) μέχρι να διαλυθεί τελείως. Προαιρετικά, προσθέστε και μια κουταλιά της σούπας λικέρ καφέ για πιο πολύπλοκη γεύση. Αφήστε το σιρόπι να κρυώσει εντελώς.
- Ετοιμάστε το Κέικ: Βάσει της αγαπημένης σας συνταγής, ψήστε ένα απλό κέικ βανίλιας ή κίτρινο κέικ, ανάλογα με την προτίμησή σας. Αφήστε να κρυώσει τελείως.
- Συναρμολόγηση & Σερβίρισμα: Κόψτε το κέικ σε κομμάτια. Μόλις κρυώσει το σιρόπι, περιχύστε γενναιόδωρα κάθε κομμάτι, αφήνοντας το να απορροφηθεί. Πριν σερβίρετε, πασπαλίστε με άχνη ζάχαρη (προαιρετικά).
Συμβουλές
- Κέικ: Αντί για να φτιάξετε κέικ από την αρχή, μπορείτε να αγοράσετε έτοιμο και να το “μεταμορφώσετε” με το σιρόπι εσπρέσο. Τα κέικ βανίλιας ταιριάζουν υπέροχα, αλλά μπορείτε να πειραματιστείτε και με κέικ σοκολάτας!
- Σιρόπι: Προσαρμόστε την ποσότητα της ζάχαρης ανάλογα με το πόσο γλυκό προτιμάτε το σιρόπι σας.
- Αναμονή: Όσο περισσότερο “ξεκουραστεί” το κέικ με το σιρόπι, τόσο περισσότερο θα απορροφήσει τη γεύση του καφέ.
Παραλλαγές
- Τιραμισού: Χρησιμοποιήστε το σιρόπι πάνω σε σαβαγιάρ και στρώσεις κρέμας mascarpone για μια εύκολη εναλλακτική του κλασικού τιραμισού.
- Brownies: Προσθέστε λίγο από το σιρόπι εσπρέσο στη ζύμη για brownies για σοκολατένιο βάθος με νότες καφέ.
Γλάσο: Ενσωματώστε λίγο σιρόπι σε ένα απλό γλάσο για μπισκότα ή cupcakes, προσθέτοντας μια μοναδική πινελιά.