Καφές και υγεία.


Καφές και υγεία: Διαχωρίζοντας τους μύθους από τα γεγονότα.

   Ο καφές είναι ένα από τα πιο δημοφιλή ροφήματα στον κόσμο και για καλό λόγο. Είναι γευστικός, ενεργοποιητικός και έχει αποδειχθεί ότι έχει πολλά οφέλη για την υγεία.

Ωστόσο υπάρχουν και πολλοί μύθοι για τον καφέ και την υγεία. Σε αυτό το άρθρο, θα διαχωρίσουμε τους μύθους από τα γεγονότα και θα σας πούμε την αλήθεια για τον καφέ και την υγεία.

Μύθος: Ο καφές προκαλεί αϋπνία.

Γεγονός: Ο καφές περιέχει καφεΐνη, η οποία είναι μια διεγερτική ουσία. Ωστόσο, οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να καταναλώσουν έως και 400 mg καφεΐνης την ημέρα χωρίς να παρουσιάσουν προβλήματα με τον ύπνο τους. Αν είστε ευαίσθητοι στην καφεΐνη, μπορεί να θέλετε να αποφεύγετε τον καφέ το απόγευμα και το βράδυ.

Μύθος: Ο καφές προκαλεί αφυδάτωση.

Γεγονός: Ο καφές έχει διουρητική δράση, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι προκαλεί αφυδάτωση. Ο καφές περιέχει επίσης νερό, οπότε στην πραγματικότητα συμβάλλει στη συνολική πρόσληψη νερού σας.

Μύθος: Ο καφές είναι εθιστικός.

Γεγονός: Ο καφές μπορεί να προκαλέσει εξάρτηση, αλλά δεν είναι τόσο εθιστικός όσο άλλες ουσίες, όπως η νικοτίνη ή η κοκαΐνη. Αν σταματήσετε να πίνετε καφέ, μπορεί να παρουσιάσετε συμπτώματα απόσυρσης, όπως πονοκέφαλο, κόπωση και ευερεθιστικότητα. Ωστόσο, αυτά τα συμπτώματα είναι συνήθως ήπια και υποχωρούν μέσα σε λίγες ημέρες.

Μύθος: Ο καφές προκαλεί καρκίνο.

Γεγονός: Πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι ο καφές δεν προκαλεί καρκίνο. Στην πραγματικότητα, ο καφές μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης ορισμένων τύπων καρκίνου, όπως ο καρκίνος του ήπατος και ο καρκίνος του παχέος εντέρου. Ο καφές, εν συνόλω, έχει πολλά οφέλη για την υγεία. Ο καφές μπορεί να βελτιώσει τη διάθεση, να ενισχύσει τη μνήμη, να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης νόσου του Πάρκινσον και νόσου του Αλτσχάιμερ, και να προστατεύσει την καρδιά σας.

Συμπέρασμα : 

Ο καφές είναι ένα υγιεινό ρόφημα που μπορεί να απολαύσετε με μέτρο. Αν είστε ευαίσθητοι στην καφεΐνη, μπορεί να θέλετε να αποφεύγετε τον καφέ το απόγευμα και το βράδυ. Επίσης, αν είστε έγκυος ή θηλάζετε, θα πρέπει να περιορίσετε την πρόσληψη καφεΐνης.

Διαφορετικά, απολαύστε τον καφέ σας!

%d