Καφές και φιλικές προς το περιβάλλον επιλογές.

Καφές : Πώς να κάνετε επιλογές φιλικές προς το περιβάλλον. Η κατασκευή οικολογικών επιλογών ως καταναλωτής καφέ δεν είναι απλώς ζήτημα προσωπικής αρετής· είναι ένας κρίσιμος τρόπος για τη μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος μας και τη συμβολή μας σε ένα βιώσιμο μέλλον. Ενώ είναι εύκολο να θεωρήσουμε τη συνήθειά μας μια ασήμαντη ενέργεια στην καθημερινότητά, η συσσωρευτική επίπτωση μπορεί να είναι σημαντική. Ο παρακάτω οδηγός παρέχει κάποιες πρακτικές προτάσεις για το πώς να κάνουμε πιο οικολογικές επιλογές.

Καφές : Πώς να κάνετε επιλογές φιλικές προς το περιβάλλον.

Η κατασκευή οικολογικών επιλογών ως καταναλωτής καφέ δεν είναι απλώς ζήτημα προσωπικής αρετής αλλά είναι ένας κρίσιμος τρόπος για τη μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος μας και τη συμβολή μας σε ένα βιώσιμο μέλλον.

Ενώ είναι εύκολο να θεωρήσουμε τη συνήθειά μας μια ασήμαντη ενέργεια στην καθημερινότητά, η συσσωρευτική επίπτωση μπορεί να είναι σημαντική. 

Ο παρακάτω οδηγός παρέχει κάποιες πρακτικές προτάσεις για το πώς να κάνουμε πιο οικολογικές επιλογές. 

Επιλέξτε Βιώσιμες Μάρκες Καφέ: 

Το πρώτο βήμα ξεκινάει με τους κόκκους του καφέ. Επιλέξτε καφέδες που έχουν πιστοποιηθεί ως βιολογικός, δίκαιου εμπορίου ή πιστοποιημένος από το Rainforest Alliance, όπως ο καφές Borbone.

Με αυτό τον τρόπο, διασφαλίζεται ότι πιστοποιήσεις διασφαλίζουν πως ο καφές παρήχθη με έναν τρόπο που είναι και οικολογικά βιώσιμος και κοινωνικά υπεύθυνος. 

Χρησιμοποιήστε Επαναχρησιμοποιήσιμα κύπελλα: 

Τα κύπελλα μιας χρήσης συμβάλλουν σημαντικά στα απορρίμματα. Μπορείτε δηλαδή να κάνετε χρήση επαναχρησιμοποιήσιμου κυπέλλου που μπορεί να μειώσει σημαντικά τα απορρίμματα. 

Λάβετε Υπόψη τη Μέθοδο Παρασκευής: 

Διάφορες μέθοδοι παρασκευής καφέ έχουν διάφορες επιπτώσεις στο περιβάλλον. Για παράδειγμα, οι μηχανές που χρησιμοποιούν πλαστικά κύπελλα είναι λιγότερο ενεργειακά αποδοτικές από τις παραδοσιακές μηχανές για καφέ. 

Περιορίστε τη Χρήση Νερού: 

Οι παραδοσιακές μηχανές για εσπρέσο χρησιμοποιούν πολύ νερό. Προσπαθήστε να χρησιμοποιείτε μηχανές ή μεθόδους που είναι πιο αποδοτικές ως προς τη χρήση του νερού. 

Κομποστοποίηση των Καταλοίπων Καφέ: 

Τα κατάλοιπα καφέ είναι πλούσια σε άζωτο, κάνοντάς τα ιδανικά για κομποστοποίηση. Για παράδειγμα, αντί να τα πετάτε στα σκουπίδια, χρησιμοποιήστε τα απευθείας στις γλάστρες σας ή στον κήπο σας ως φυσικό λίπασμα. 

Συμπερασματικά, οι οικολογικές επιλογές είναι μια συνεχής δέσμευση, μια κούπα καφέ τη φορά!