Φτιάξτε Γρήγορο & Υγιεινό Παγωτό Mocha με 4 Υλικά
Αυτό το σπιτικό παγωτό είναι το ιδανικό για όσους λατρεύουν την γεύση καφέ-σοκολάτας, αλλά θέλουν ένα πιο ελαφρύ επιδόρπιο. Χρησιμοποιεί ώριμες μπανάνες για φυσική γλύκα και απαιτεί ελάχιστη προσπάθεια. Γρήγορο, νόστιμο, και χωρίς ενοχές!
Συστατικά
- 3 μεγάλες ώριμες μπανάνες (κατεψυγμένες)
- Αλεσμένος καφές Caffe Borbone (επιλέξτε έντονο χαρμάνι)
- Φιλτραρισμένο νερό
- Μηχανή εσπρέσο ή Moka pot
- Σκόνη κακάο (χωρίς προσθήκη ζάχαρης)
Οδηγίες
- Ετοιμάστε τον Εσπρέσσο: Φτιάξτε δυνατό εσπρέσο Caffe Borbone και αφήστε τον να κρυώσει τελείως.
- Καταψύξτε τις Μπανάνες: Κόψτε τις καθαρισμένες μπανάνες σε μικρά κομμάτια και τοποθετήστε σε σακούλα στην κατάψυξη μέχρι να παγώσουν καλά (τουλάχιστον 6 ώρες, ιδανικά όλο το βράδυ).
- Χτυπήστε στο Μπλέντερ: Τοποθετήστε τις κατεψυγμένες μπανάνες, τον εσπρέσο και το κακάο σε ένα δυνατό μπλέντερ ή food processor. Χτυπήστε μέχρι να δημιουργηθεί μια ομοιογενής και κρεμώδης υφή που να θυμίζει παγωτό.
- Σερβίρισμα: Απολαύστε το παγωτό αμέσως για την καλύτερη υφή. Αν θέλετε, γαρνίρετε με φρέσκα raspberries ή κομματάκια σοκολάτας.
Συμβουλές:
- Για πραγματικά έντονη γεύση, επιλέξτε ένα Caffe Borbone χαρμάνι με νότες σοκολάτας.
- Ρυθμίστε την γλυκύτητα: Δοκιμάστε το μείγμα και προσαρμόστε την ποσότητα κακάο ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.
- Πειραματιστείτε! Προσθέστε μερικά κομματάκια μαύρης σοκολάτας στο τέλος, λίγο φυστικοβούτυρο, ή ξηρούς καρπούς.