Δροσερός Εσπρέσο Caffe Borbone με Σύκο και Πορτοκάλι


Δροσερός Εσπρέσο Caffe Borbone με Σύκο και Πορτοκάλι 

Εισαγωγή

Αυτή η συνταγή συνδυάζει τον έντονο χαρακτήρα του ιταλικού καφέ με τη μεστή γλυκύτητα του σύκου και τις ζωντανές πινελιές του πορτοκαλιού. Ένα εξαιρετικά δροσιστικό ρόφημα με μεσογειακές πινελιές!

Συστατικά

  • Αλεσμένος καφές Caffe Borbone (επιλέξτε ένα χαρμάνι με νότες κακάο)
  • Φιλτραρισμένο νερό
  • Μηχανή εσπρέσο ή Moka pot
  • Πάγος
  • Φρέσκα σύκα
  • Φρεσκοστυμμένος χυμός πορτοκαλιού
  • Μέλι ή σιρόπι σφενδάμου (προαιρετικά)
  • Μια πρέζα κανέλας (προαιρετικά)

Οδηγίες

  1. Ετοιμάστε τον εσπρέσο: Φτιάξτε τον εσπρέσο σας με ένα χαρμάνι Caffe Borbone μεσαίου καβουρδίσματος για γλυκιές νότες που θα ισορροπήσουν την ζωντάνια του πορτοκαλιού.
  2. Δημιουργήστε Σιρόπι Σύκου: Πολτοποιήστε και σουρώστε φρέσκα ώριμα σύκα. Αναμείξτε με μικρή ποσότητα χυμού πορτοκαλιού και μέλι ή σιρόπι σφενδάμου, αν θέλετε περισσότερη γλύκα.
  3. Δημιουργήστε έναν Iced Espresso: Ρίξτε τον εσπρέσο σας σε ένα ποτήρι με πάγο. Προσθέστε το σιρόπι σύκου-πορτοκαλιού.
  4. Προσθέστε Πικάντικο Άγγιγμα (Προαιρετικά): Πασπαλίστε με μια πρέζα κανέλας για μια ζεστή καλοκαιρινή αρωματική ένταση.

Συμβουλές

  • Χρησιμοποιήστε φρέσκα καλοκαιρινά σύκα αν είναι στην εποχή τους, αλλιώς προτιμήστε πολτοποιημένα αποξηραμένα σύκα αφού τα μαλακώσετε σε λίγο ζεστό νερό.
  • Πειραματιστείτε! Προσθέστε μια δόση λικέρ πορτοκαλιού για μια ενήλικη νότα.
  • Γαρνίρετε με φέτες σύκου και πορτοκαλιού ή με φλούδες πορτοκαλιού για μια όμορφη παρουσίαση.