
Δροσερός Εσπρέσο Caffe Borbone με Σύκο και Πορτοκάλι
Εισαγωγή
Αυτή η συνταγή συνδυάζει τον έντονο χαρακτήρα του ιταλικού καφέ με τη μεστή γλυκύτητα του σύκου και τις ζωντανές πινελιές του πορτοκαλιού. Ένα εξαιρετικά δροσιστικό ρόφημα με μεσογειακές πινελιές!
Συστατικά
- Αλεσμένος καφές Caffe Borbone (επιλέξτε ένα χαρμάνι με νότες κακάο)
- Φιλτραρισμένο νερό
- Μηχανή εσπρέσο ή Moka pot
- Πάγος
- Φρέσκα σύκα
- Φρεσκοστυμμένος χυμός πορτοκαλιού
- Μέλι ή σιρόπι σφενδάμου (προαιρετικά)
- Μια πρέζα κανέλας (προαιρετικά)

Οδηγίες
- Ετοιμάστε τον εσπρέσο: Φτιάξτε τον εσπρέσο σας με ένα χαρμάνι Caffe Borbone μεσαίου καβουρδίσματος για γλυκιές νότες που θα ισορροπήσουν την ζωντάνια του πορτοκαλιού.
- Δημιουργήστε Σιρόπι Σύκου: Πολτοποιήστε και σουρώστε φρέσκα ώριμα σύκα. Αναμείξτε με μικρή ποσότητα χυμού πορτοκαλιού και μέλι ή σιρόπι σφενδάμου, αν θέλετε περισσότερη γλύκα.
- Δημιουργήστε έναν Iced Espresso: Ρίξτε τον εσπρέσο σας σε ένα ποτήρι με πάγο. Προσθέστε το σιρόπι σύκου-πορτοκαλιού.
- Προσθέστε Πικάντικο Άγγιγμα (Προαιρετικά): Πασπαλίστε με μια πρέζα κανέλας για μια ζεστή καλοκαιρινή αρωματική ένταση.
Συμβουλές
- Χρησιμοποιήστε φρέσκα καλοκαιρινά σύκα αν είναι στην εποχή τους, αλλιώς προτιμήστε πολτοποιημένα αποξηραμένα σύκα αφού τα μαλακώσετε σε λίγο ζεστό νερό.
- Πειραματιστείτε! Προσθέστε μια δόση λικέρ πορτοκαλιού για μια ενήλικη νότα.
- Γαρνίρετε με φέτες σύκου και πορτοκαλιού ή με φλούδες πορτοκαλιού για μια όμορφη παρουσίαση.