
Δροσιστικός Εσπρέσο Caffe Borbone με Πορτοκάλι
Εισαγωγή
Αυτός ο συνδυασμός προσφέρει ένα παιχνιδιάρικο συνδυασμό από την ένταση του εσπρέσο και τις φωτεινές, εσπεριδοειδείς νότες του πορτοκαλιού. Ιδανικό για τους λάτρεις του καφέ που θέλουν μια ζωηρή, ξεχωριστή γευστική εμπειρία.
Συστατικά
- Αλεσμένος καφές Caffe Borbone (επιλέξτε ένα χαρμάνι με νότες σοκολάτας)
- Φιλτραρισμένο νερό
- Μηχανή εσπρέσο ή Moka pot
- Πάγος
- Φρέσκος χυμός πορτοκαλιού
- Μια φλούδα πορτοκαλιού για γαρνιτούρα
Οδηγίες
- Ετοιμάστε τον εσπρέσο: Φτιάξτε τον εσπρέσο σας όπως συνήθως, επιλέγοντας ένα χαρμάνι Caffe Borbone μεσαίου ή σκούρου καβουρδίσματος, με νότες σοκολάτας που θα συμπληρώσουν το πορτοκάλι.
- Δημιουργήστε έναν Iced Espresso: Ρίξτε τον εσπρέσο σας σε ένα ποτήρι με πάγο.
- Προσθέστε Πορτοκάλι: Ανακατέψτε μια μικρή ποσότητα φρέσκου χυμού πορτοκαλιού. Προσαρμόστε την ποσότητα σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας για γλυκύτητα και οξύτητα.
- Τελική Πινελιά: Τρίψτε λίγο φλούδα πορτοκαλιού στον καφέ ή γαρνίρετε με μια φλούδα για μια αρωματική και οπτικά ελκυστική παρουσίαση.

Συμβουλές
- Χρησιμοποιήστε φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκαλιού για την καλύτερη γεύση.
- Πειραματιστείτε με διαφορετικές ποικιλίες πορτοκαλιού, όπως μανταρίνι ή σαγκουίνι.
- Για πιο έντονη γεύση πορτοκαλιού, φτιάξτε ένα σιρόπι, βράζοντας φλούδες πορτοκαλιού με ζάχαρη ή σιρόπι σφενδάμου.