A Fragrant Caffe Borbone Espresso with Apple and Cinnamon.
Αυτή η συνταγή συνδυάζει τον έντονο χαρακτήρα του ιταλικού καφέ με τη γλυκιά, ζεστή γεύση του μήλου και την αρωματική ένταση της κανέλας. Είναι ένας απολαυστικός και κατευναστικός συνδυασμός, ιδανικός για τις πιο φθινοπωρινές και χειμωνιάτικες μέρες.
Συστατικά (Ingredients)
- Αλεσμένος καφές Caffe Borbone (επιλέξτε ένα χαρμάνι με νότες σοκολάτας ή ξηρών καρπών)
- Φιλτραρισμένο νερό
- Μηχανή εσπρέσο ή Moka pot
- Σιρόπι μήλου (αγοραστό ή σπιτικό)
- Φρέσκος χυμός μήλου για έξτρα ένταση (προαιρετικά)
- Αλεσμένη κανέλα για πασπάλισμα
- Γάλα ή φυτικό γάλα (προαιρετικά)
- Φέτες μήλου για γαρνίρισμα (προαιρετικά)
Οδηγίες (Instructions)
- Ετοιμάστε τον εσπρέσο: Φτιάξτε τον εσπρέσο σας με ένα χαρμάνι Caffe Borbone που έχει νότες σοκολάτας ή ξηρών καρπών, για να συμπληρώσει τη φρουτώδη γευστική παλέτα.
- Προσθέστε Μήλο & Κανέλα: Ανακατέψτε σιρόπι μήλου και μια μικρή ποσότητα φρέσκου χυμού μήλου στον εσπρέσο σας (αν θέλετε πιο έντονη γεύση). Πασπαλίστε με κανέλα.
- Προσθέστε Γάλα (Προαιρετικά): Για έναν κρεμώδη latte, προσθέστε αφρόγαλα της επιλογής σας, ζεσταμένο και χτυπημένο μέχρι να αφρίσει.
- Τελική Πινελιά (Προαιρετικά): Γαρνίρετε με μερικές λεπτές φέτες μήλου και επιπλέον κανέλα για μια όμορφη παρουσίαση.
Συμβουλές (Tips)
- Για να φτιάξετε το σπιτικό σας σιρόπι μήλου μαγειρέψτε πολτοποιημένα μήλα με ζάχαρη ή σιρόπι σφενδάμου και μπαχαρικά (πχ. κανέλα) μέχρι να πήξει.
- Πειραματιστείτε! Αντικαταστήστε το μήλο με αχλάδι για μια παραλλαγή εξίσου απολαυστική .
- Προσθέστε μια δόση λικέρ μήλου ή Calvados για μια πιο σύνθετη, “ενήλικη” νότα.