Δροσερός Εσπρέσο Caffe Borbone με Καρπούζι και Δυόσμο


Εισαγωγή

Αυτή η συνταγή συνδυάζει τον πλούσιο καφέ με την γλυκιά φρεσκάδα του καρπουζιού και τις βοτανικές νότες του δυόσμου. Μία αναπάντεχηη και πραγματικά δροσιστική πρόταση για τις ζεστές μέρες.

Συστατικά

  • Αλεσμένος καφές Caffe Borbone (επιλέξτε ένα χαρμάνι με ελαφριές νότες εσπεριδοειδών)
  • Φιλτραρισμένο νερό
  • Μηχανή εσπρέσο ή Moka pot
  • Πάγος
  • Φρέσκος χυμός καρπουζιού
  • Φρέσκα φύλλα δυόσμου
  • Σιρόπι αγαύης ή μέέλι (προαιρετικά)

Οδηγίες

  1. Ετοιμάστε τον εσπρέσο: Φτιάξτε τον εσπρέσο σας με ένα ελαφρύ καβούρδισμα Caffe Borbone, για να συμπληρώσει τις αρώματικές νότες.
  2. Δημιουργήστε έναν Iced Espresso: Ρίξτε τον εσπρέσο σας σε ένα ποτήρι με πάγο.
  3. Muddle Δυόσμο: Λιώστε απαλά μερικά φύλλα δυόσμου με ένα γουδοχέρι ή απευθείας στο ποτήρι για να απελευθερωθούν τα αρώματα.
  4. Προσθέστε Καρπούζι & Γλυκύτητα: Ανακατέψτε φρέσκο χυμό καρπουζιού και, αν θέλετε, μια μικρή ποσότητα αγαύης ή μελιού. Πειραματιστείτε για να βρείτε τη γλυκύτητα που σας ταιριάζει.

Συμβουλές

  • Χρησιμοποιήστε φρέσκα, ποιοτικά υλικά για καλύτερη γεύση.
  • Για ακόμα πιο έντονη γεύση καρπουζιού, παγώστε κύβους από χυμό καρπουζιου αντί για κανονικούς παγάκους!
  • Προσαρμόστε την ποσότητα δυόσμου για να ταιριάζει στις προτιμήσεις σας.
  • Χρησιμοποιήστε καλαμάκια από μέταλλο ή γυαλί για μια πιο οικολογική και κομψή πινελιά.