Εσπρέσο Affogato. Η Πιο Απολαυστική Ελληνική Εκδοχή του Ιταλικού Κλασικού


Εσπρέσο Affogato. Η Πιο Απολαυστική Ελληνική Εκδοχή του Ιταλικού Κλασικού

Εισαγωγή

Το Affogato είναι ένα γλυκό που αγαπούν όσοι λατρεύουν τον καφέ! Ανακαλύψτε μια εναλλακτική εκδοχή του κλασικού ιταλικού επιδόρπιου, αντικαθιστώντας το gelato με παραδοσιακό ελληνικό παγωτό καϊμάκι. Απολαύστε μια μοναδική πανδαισία γεύσεων!

Συστατικά

  • Αλεσμένος καφές Caffe Borbone (επιλέξτε ένα χαρμάνι με νότες σοκολάτας ή ξηρών καρπών)
  • Φιλτραρισμένο νερό
  • Μηχανή εσπρέσο ή Moka pot
  • Παγωτό Καϊμάκι
  • Μπισκότα Αμαρέτι (ή άλλα τραγανά μπισκότα)

Οδηγίες

  1. Ετοιμάστε τον Εσπρέσο: Φτιάξτε έναν δυνατό εσπρέσο Caffe Borbone, κατά προτίμηση με ένα χαρμάνι που έχει νότες σοκολάτας ή ξηρών καρπών για να συμπληρώσει τις γλυκές νότες του καϊμακιού. Αφήστε τον να κρυώσει.
  2. Συναρμολογήστε το Affogato: Σε ένα μπολ ή ένα ποτήρι, τοποθετήστε μια γενναιόδωρη μπάλα παγωτό καϊμάκι.
  3. Περιχύστε με Εσπρέσο: Ρίξτε τον κρύο εσπρέσο πάνω από το παγωτό.
  4. Τελικές Πινελιές: Προσθέστε μερικά θρυμματισμένα αμαρέτι ή άλλα τραγανά μπισκότα της αρεσκείας σας για έξτρα υφή και γεύση. Απολαύστε άμεσα!

Συμβουλές:

  • Χρησιμοποιήστε ποιοτικό παγωτό καϊμάκι για το πιο αυθεντικό αποτέλεσμα.
  • Πειραματιστείτε! Αντικαταστήστε το καϊμάκι με παγωτό βανίλια ή με άλλες αγαπημένες σας γεύσεις!
  • Δοκιμάστε να προσθέσετε μία μικρή δόση λικέρ καφέ στον εσπρέσο.