Ένας Αρωματικός Εσπρέσο Caffe Borbone με Μαστίχα Χίου 


Εισαγωγή

Αυτή η ξεχωριστή συνταγή αποτυπώνει την ουσία της ελληνικής παράδοσης και συνδυάζει τον έντονο εσπρέσο με το ιδιαίτερο άρωμα και γεύση της μαστίχας. Ένα ρόφημα που ξυπνάει αισθήσεις και σας ταξιδεύει στα νησιά!

Συστατικά

  • Αλεσμένος καφές Caffe Borbone
  • Φιλτραρισμένο νερό
  • Μηχανή εσπρέσο ή Moka pot
  • Ζάχαρη ή μέλι (προαιρετικά)
  • Μαστίχα Χίου (κόκκοι ρητίνης ή σε σκόνη)

Οδηγίες

  1. Ετοιμάστε τον εσπρέσο: Φτιάξτε τον εσπρέσο σας με ένα χαρμάνι Caffe Borbone που έχει νότες καραμέλας ή ξηρών καρπών οι οποίες συμπληρώνουν τη μαστίχα.
  2. Προσθέστε Μαστίχα: Υπάρχουν δύο τρόποι:
    • Κόκκοι Μαστίχας: Βάλτε 2-3 κόκκους μαστίχας απευθείας στο φλιτζάνι εσπρέσο, αφήστε να αρωματίσουν τον καφέ για μερικά λεπτά, και απολαύστε μασώντας τους κόκκους.
    • Σκόνη Μαστίχας: Προσθέστε μια μικρή πρέζα σκόνης κατά τη διάρκεια της παρασκευής, ή πασπαλίστε ελαφρά την κορυφή του αφρόγαλα αν φτιάχνετε latte.
  3. Γλυκύτητα (προαιρετικά): Προσθέστε λίγη ζάχαρη ή μέλι, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Η μαστίχα έχει μια φυσική γλύκα που μπορεί να είναι αρκετή.

Συμβουλές (Tips)

  • Χρησιμοποιείτε πάντα αυθεντική μαστίχα Χίου υψηλής ποιότητας για την καλύτε γεύση.
  • Ξεκινήστε με μικρή ποσότητα μαστίχας, προσαρμόστε ανάλογα με πόσο έντονο θέλετε το άρωμα.
  • Μπορείτε να τρίψετε τους κόκκους μαστίχας μαζί με ζάχαρη για ένα αρωματικό γαρνίρισμα.