Δροσερός Εσπρέσο Cafe Borbone με Φράουλα και Βανίλια


Αυτή η συνταγή συνδυάζει τον έντονο χαρακτήρα του ιταλικού καφέ με τη γλυκιά γεύση της φράουλας και του αρώματος της βανίλιας. Μια απολαυστική γεύση που θυμίζει την αγαπημένο παγωτό.

Συστατικά

  • Αλεσμένος καφές Caffe Borbone
  • Φιλτραρισμένο νερό
  • Μηχανή εσπρέσο ή Moka pot
  • Φράουλες
  • Σιρόπι βανίλιας (ή εκχύλισμα βανίλιας)
  • Πάγος
  • Κρέμα γάλακτος ή αφρόγαλα για γαρνίρισμα (προαιρετικά)

Οδηγίες

  1. Ετοιμάστε τον εσπρέσο: Φτιάξτε τον εσπρέσο σας με ένα χαρμάνι Caffe Borbone μεσαίου καβουρδίσματος για ισορροπημένη γεύση.
  2. Δημιουργήστε Σιρόπι Φράουλας: Πολτοποιήστε και σουρώστε φρέσκες φράουλες ή ξεπαγώστε και λιώστε κατεψυγμένες. Αναμείξτε με μικρή ποσότητα σιροπιού βανίλιας ή μερικές σταγόνες εκχύλισμα βανίλιας, προσαρμόζοντας την ένταση της γεύσης.
  3. Δημιουργήστε έναν Iced Espresso: Ρίξτε τον εσπρέσο σας σε ένα ποτήρι με πάγο. Προσθέστε το σιρόπι φράουλας-βανίλιας.
  4. Τελική πινελιά: Γαρνίρετε με δροσιστική κρέμα γάλακτος ή αφρόγαλα, και μια φέτα φράουλα για μια όμορφη παρουσίαση.

Συμβουλές!

  • Για πιο πλούσια υφή και γεύση, αναμείξτε το σιρόπι φράουλας-βανίλιας απευθείας με τον ζεστό εσπρέσο, και μετά κρυώστε το μείγμα πριν προσθέσετε πάγο.
  • Πειραματιστείτε! Αντικαταστήστε τις φράουλες με άλλα φρούτα όπως μάνγκο, ράσπμπερι ή ροδάκινο.
  • Προσθέστε ανθρακούχο νερό για ένα αναζωογονητικό spritz!