Αυτή η συνταγή συνδυάζει τον έντονο χαρακτήρα του ιταλικού καφέ με τη γλυκιά γεύση της φράουλας και του αρώματος της βανίλιας. Μια απολαυστική γεύση που θυμίζει την αγαπημένο παγωτό.
Συστατικά
- Αλεσμένος καφές Caffe Borbone
- Φιλτραρισμένο νερό
- Μηχανή εσπρέσο ή Moka pot
- Φράουλες
- Σιρόπι βανίλιας (ή εκχύλισμα βανίλιας)
- Πάγος
- Κρέμα γάλακτος ή αφρόγαλα για γαρνίρισμα (προαιρετικά)
Οδηγίες
- Ετοιμάστε τον εσπρέσο: Φτιάξτε τον εσπρέσο σας με ένα χαρμάνι Caffe Borbone μεσαίου καβουρδίσματος για ισορροπημένη γεύση.
- Δημιουργήστε Σιρόπι Φράουλας: Πολτοποιήστε και σουρώστε φρέσκες φράουλες ή ξεπαγώστε και λιώστε κατεψυγμένες. Αναμείξτε με μικρή ποσότητα σιροπιού βανίλιας ή μερικές σταγόνες εκχύλισμα βανίλιας, προσαρμόζοντας την ένταση της γεύσης.
- Δημιουργήστε έναν Iced Espresso: Ρίξτε τον εσπρέσο σας σε ένα ποτήρι με πάγο. Προσθέστε το σιρόπι φράουλας-βανίλιας.
- Τελική πινελιά: Γαρνίρετε με δροσιστική κρέμα γάλακτος ή αφρόγαλα, και μια φέτα φράουλα για μια όμορφη παρουσίαση.
Συμβουλές!
- Για πιο πλούσια υφή και γεύση, αναμείξτε το σιρόπι φράουλας-βανίλιας απευθείας με τον ζεστό εσπρέσο, και μετά κρυώστε το μείγμα πριν προσθέσετε πάγο.
- Πειραματιστείτε! Αντικαταστήστε τις φράουλες με άλλα φρούτα όπως μάνγκο, ράσπμπερι ή ροδάκινο.
- Προσθέστε ανθρακούχο νερό για ένα αναζωογονητικό spritz!