Εσπρέσο Caffe Borbone με Κάστανο και Καραμέλα


Εισαγωγή

Αυτή η συνταγή συνδυάζει τον έντονο χαρακτήρα του ιταλικού καφέ με τη γήινη γλυκύτητα του κάστανου και πλούσιες νότες καραμέλας. Είναι ένας απολαυστικός και ζεστός συνδυασμός, ιδανικός για τις πιο δροσερές μέρες.

Συστατικά

  • Αλεσμένος καφές Caffe Borbone.
  • Φιλτραρισμένο νερό
  • Μηχανή εσπρέσο ή Moka pot
  • Σιρόπι ή γλυκό κάστανου (έτοιμο ή σπιτικό)
  • Σιρόπι καραμέλας
  • Γάλα ή φυτικό γάλα (προαιρετικά)
  • Αφρόγαλα ή κρέμα γάλακτος (προαιρετικά)
  • Τριμμένο κάστανο ή τριμμένη σοκολάτα για γαρνίρισμα (προαιρετικά)

Οδηγίες (Instructions)

  1. Ετοιμάστε τον εσπρέσο: Φτιάξτε τον εσπρέσο σας με ένα χαρμάνι Caffe Borbone που έχει νότες κακάο και ξηρών καρπών για να συμπληρώσει τα γλυκαντικά.
  2. Προσθέστε Γλύκα & Κάστανο: Ανακατέψτε σιρόπι κάστανου (ή γλυκό κάστανου βουτηγμένο σε σιρόπι) και σιρόπι καραμέλας στον εσπρέσο σας, προσαρμόστε την ποσότητα για επιθυμητή γεύση.
  3. Προσθέστε Γάλα (Προαιρετικά): Για έναν κρεμώδη latte, προσθέστε ζεσταμένο γάλα ή το αγαπημένο σας φυτικό γάλα.
  4. Τελική Πινελιά (Προαιρετικά): Γαρνίρετε με αφρόγαλα, μια κουταλιά whipped cream, τριμμένο κάστανο ή τριμμένη σοκολάτα για έξτρα αίσθηση πολυτέλειας!

Συμβουλές (Tips)

  • Χρησιμοποιήστε φρέσκα καβουρδισμένα κάστανα για να φτιάξετε το σπιτικό σας γλυκό κάστανου, ενισχύοντας ακόμη περισσότερο την ένταση της γεύσης του.
  • Πειραματιστείτε! Προσθέστε μια δόση λικέρ καφέ για μια πιο σύνθετη, “ενήλικη” νότα.
  • Πασπαλίστε με μια πρέζα κανέλας ή μοσχοκάρυδου για μια επιπλέον αρωματική ένταση.