Δροσερός Εσπρέσο Caffe Borbone με Πασσιον Φρουτ


Εισαγωγή

Αυτή η εμπνευσμένη συνταγή συνδυάζει τον έντονο χαρακτήρα του ιταλικού καφέ με τη γλυκόξινη γεύση του passion fruit. Μια εξωτική παραλλαγή εσπρέσο, ιδανική για να σας ταξιδέψει σε τροπικούς προορισμούς!

Συστατικά

  • Αλεσμένος καφές Caffe Borbone
  • Φιλτραρισμένο νερό
  • Μηχανή εσπρέσο ή Moka pot
  • Σιρόπι passion fruit (αγοραστό ή σπιτικό)
  • Πάγος
  • Φρέσκος χυμός passion fruit για γαρνιρισμα (προαιρειτικά)
  • Αποξηραμένα άνθη ιβίσκου για διακόσμηση (Προαιρετικά)

Οδηγίες

  1. Ετοιμάστε τον εσπρέσο: Φτιάξτε τον εσπρέσο σας με ένα χαρμάνι Caffe Borbone μεσαίου καβουρδίσματος για ισορροπημένη γεύση.
  2. Δημιουργήστε έναν Iced Espresso: Ρίξτε τον εσπρέσο σας σε ένα ποτήρι με πάγο.
  3. Προσθέστε Πάθος: Ανακατέψτε μια ποσότητα σιροπιού passion fruit. Ξεκινήστε με μικρή ποσότητα και προσαρμόστε ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.
  4. Τελική πινελιά: Γαρνίρετε με μια μικρή κουταλιά φρέσκο χυμό passion fruit (για επιπλέον γευστικό ενδιαφέρον) και πασπαλίστε με αποξηραμένα ἄνθη ιβίσκου (για αρωματική και οπτικά ελκυστική παρουαρουσίαση).

Συμβουλές (Tips)

  • Χρησιμοποιήστε φρέσκα passion fruits για φτιάξετε το δικό σας σιρόπι, βράζοντάς τα με ζάχαρη ή σιρόπι σφενδάμου.
  • Αν θέλετε μια πιο έντονη γεύση passion fruit, αφήστε 1-2 κουτάλια πολτού απευθείας στο ποτήρι να αναμειχθούν με τον εσπρέσο.
  • Προσθέστε ανθρακούχο νερό για ένα αναζωογονητικό passion fruit Espresso Spritz!