
Εισαγωγή
Αυτή η εμπνευσμένη συνταγή συνδυάζει τον έντονο χαρακτήρα του ιταλικού καφέ με τη γλυκόξινη γεύση του passion fruit. Μια εξωτική παραλλαγή εσπρέσο, ιδανική για να σας ταξιδέψει σε τροπικούς προορισμούς!
Συστατικά
- Αλεσμένος καφές Caffe Borbone
- Φιλτραρισμένο νερό
- Μηχανή εσπρέσο ή Moka pot
- Σιρόπι passion fruit (αγοραστό ή σπιτικό)
- Πάγος
- Φρέσκος χυμός passion fruit για γαρνιρισμα (προαιρειτικά)
- Αποξηραμένα άνθη ιβίσκου για διακόσμηση (Προαιρετικά)
Οδηγίες
- Ετοιμάστε τον εσπρέσο: Φτιάξτε τον εσπρέσο σας με ένα χαρμάνι Caffe Borbone μεσαίου καβουρδίσματος για ισορροπημένη γεύση.
- Δημιουργήστε έναν Iced Espresso: Ρίξτε τον εσπρέσο σας σε ένα ποτήρι με πάγο.
- Προσθέστε Πάθος: Ανακατέψτε μια ποσότητα σιροπιού passion fruit. Ξεκινήστε με μικρή ποσότητα και προσαρμόστε ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.
- Τελική πινελιά: Γαρνίρετε με μια μικρή κουταλιά φρέσκο χυμό passion fruit (για επιπλέον γευστικό ενδιαφέρον) και πασπαλίστε με αποξηραμένα ἄνθη ιβίσκου (για αρωματική και οπτικά ελκυστική παρουαρουσίαση).
Συμβουλές (Tips)
- Χρησιμοποιήστε φρέσκα passion fruits για φτιάξετε το δικό σας σιρόπι, βράζοντάς τα με ζάχαρη ή σιρόπι σφενδάμου.
- Αν θέλετε μια πιο έντονη γεύση passion fruit, αφήστε 1-2 κουτάλια πολτού απευθείας στο ποτήρι να αναμειχθούν με τον εσπρέσο.
- Προσθέστε ανθρακούχο νερό για ένα αναζωογονητικό passion fruit Espresso Spritz!